İçeriğe geç

Nesnelerin interneti nedir 3 tane örnek

Nesnelerin İnterneti Nedir? İki Örnek

Tanım

Nesnelerin İnterneti (Internet of Things – IoT), fiziksel cihazların, sensörlerin ve aygıtların birbirleriyle bağlantı kurabilmesini sağlayan bir ağdır. Genellikle, cihazların internet aracılığıyla kendi aralarında veri alışverişi yapmaları ve bunların birbirleriyle iletişim kurmalarını sağlar. IoT’ya bağlı cihazlar veri toplamak, kaydetmek, paylaşmak ve uzaktan yönetmek için kullanılabilir.

Örnekler

1. Akıllı Ev Teknolojisi – Akıllı ev teknolojisi, evinizdeki cihazların, aygıtların ve elektronik sistemlerin internet aracılığıyla senkronizasyonunu sağlayan bir IoT sistemidir. Akıllı ev sistemleri, evinizin ısıtma, havalandırma, güvenlik ve elektronik sistemlerinin uzaktan kontrol edilmesini sağlar.

2. Akıllı Kontrol Sistemleri – Akıllı kontrol sistemleri, IoT teknolojisi kullanılarak, akıllı evler, ticari ofisler veya fabrikalar gibi büyük alanların kontrolü için kullanılır. Sistemler, sensörler aracılığıyla alınan verileri kullanarak, sıcaklık, ışık, güvenlik ve diğer sistemleri uzaktan yönetebilir.

3. Akıllı Sağlık Teknolojisi – Akıllı sağlık teknolojisi, IoT aracılığıyla tıbbi cihazların, sensörlerin ve aygıtların kullanılmasını içerir. Akıllı sağlık teknolojisi, hastaların sağlık durumlarını takip etmek ve kontrol etmek için kullanılır. Akıllı tıbbi cihazlar, hastaların kalp atış hızı, nabız, oksijen seviyesi ve diğer biyolojik verileri kaydedebilir ve bu veriler uzaktan izlenebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir