İçeriğe geç

Çorak Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir

Çorak alan nedir?

Oluşumlarıyla ilgili doğal etkenlere ek olarak, çorak alanlar sıklıkla insanlar tarafından uygunsuz toprak ve su yönetimi nedeniyle de oluşur. Uygunsuz sulama yöntemlerinin kullanımı ve yetersiz drenaj, tuzlu toprakların oluşumunda insan faktörünün önemini göstermektedir.

Çoğalmak eş anlamlısı ne demek?

doğmak, belirmek, belirmek, dağılmak ve çoğalmak.

Öküz sözcüğünün eş anlamlısı nedir?

Kireç; İsveç oxe ve ark.)1. Aralık 2019

Ufak eş anlam nedir?

“Küçük” kelimesinin eş anlamlısı “little”dır. Bu nedenle Ufak ve Küçük kelimeleri eş anlamlı olarak kullanılabilir.

Çorak toprak ne demek?

Tuzlu topraklar halk arasında çorak toprak olarak bilinir. Bu toprakların oluşumu, özellikle kurak ve yarı kurak iklimlere sahip bölgelerde, suda çözünen tuzların toprakta aşırı birikmesiyle oluşan bir süreçtir.

Çorak çöl ne demek?

Çok az yaşamın mümkün olduğu herhangi bir çorak bölgeye çöl denilebilir. Çok az yaşamın mümkün olduğu herhangi bir çorak bölgeye çöl denilebilir.

Eş anlamlısı ne anlama gelir?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak anlamı aynı olan kelimelere eş anlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir. Eş anlamlı kelimeler bir cümlede birbirleriyle yer değiştirdiğinde cümlenin anlamında bir değişiklik veya bozulma olmaz.

Ağırlık yük nedir?

Bu tür taşımacılık genellikle kamyon ve römorklarla taşınamayacak kadar ağır ve büyük yüklerin taşınmasını içerir. Ağır yük taşımacılığı genellikle özel olarak tasarlanmış yük taşıma araçları ve ekipmanlarının kullanımını içerir. Ağır yük taşımacılığı, yurtiçi ve uluslararası taşımacılık olarak gerçekleştirilebilir.

Biyolojinin eş anlamlısı nedir?

Biyoloji veya yaşam bilimleri, yaşamın bilimsel çalışmasıdır.

At mı güçlü öküz mü?

Bir öküzün yerçekimi kuvveti, bir atın yerçekimi kuvvetinin 1/2 – 2/3’üdür. Bir at yerçekimi kuvvetinin birimi olarak kabul edilirse, bir katır veya eşeğin 0,7 birim yerçekimi kuvveti, bir öküzün ise 0,5 birim yerçekimi kuvveti olduğu kabul edilir (Sungur, 1974).

Öküz dişi mi erkek mi?

Yörede Tosun olarak da adlandırılır. Öküz; Suni yollarla (üreme) tohumlama ve gebelik yeteneği ortadan kaldırılmış erkek sığır. Buzağı; Sütten kesilmiş dişi ve erkek sığır (6-12 ay). Buzağı; Yeni doğmuş laktasyondaki dişi ve erkek sığır (0-6 ay).

Öküz Türkçe mi?

“Öküz” kelimesi Türkçe’ye “hadım edilmiş sığır” anlamına gelen Toharca “okso” veya “okäs” kelimesinden gelir. Toharca kelime, Proto-Hint-Avrupa dilinde aynı anlama gelen ancak yazılı kaynaklarda geçmeyen *ukʷsō- kökünden türemiştir.

Küçük eş anlam ne?

Türk Dil Kurumu’na göre “küçük” kelimesinin eş anlamlısı “klein”dır.

Gönül eş anlamlısı nedir?

Sami, gönül kelimesini “insan duygularının merkezi, kalbin manevi yönü, duygu, his, etki, şefkat, sevgi, ilgi, arzu, istek, coşku, meyil” olarak tanımlıyor ve “kalp, dil, fuad” kelimeleriyle eş anlamlı olduğunu belirtiyor.

Kırmızı eş anlamlısı nedir?

Eş anlamlısı olan Kızıl kelimesi, Eski Türkçedeki “öfkelenmek” fiilinden türemiştir (aşırı sıcaktan kızarmak). Aynı şekilde “Alaş” kelimesi de Türkçeden gelir ve kısaca Ala veya Al olarak kullanılır.

Toprakta çoraklaşma nedir?

Kuruma (tuzlanma): Kuruma veya tuzlanma, kurak ve yarı kurak bölgelerde, özellikle yeraltı su seviyesinin yüksek olduğu kapalı havzalarda meydana gelir.

Çorak bırakmak ne demek?

Anlamı: [‘desələt] fiil 1. Size ihtiyaç duyan veya güvenen birini terk etmek; onları zor bir duruma sokmak 2. Nüfusu azaltmak 3. Mahvetmek veya yok etmek. sıf. 1. Barınak veya geçim kaynağı sağlamamak 2. Kederden yıkılmak.19 Eki 2016Anlamı: [‘desələt] fiil 1. Size ihtiyaç duyan veya güvenen birini terk etmek; onları zor bir duruma sokmak 2. Nüfusu azaltmak 3. Mahvetmek veya yok etmek. sıf. 1. Barınak veya geçim kaynağı sağlamamak 2. Kederden yıkılmak.

Çorak toprakta sebze yetişir mi?

Fakir topraklarda harika sebzeler yetişir.

Çorak verimsiz toprağa ne denir?

Kırgıbayır; çorak toprak, verimsiz toprak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir