İçeriğe geç

Sayılar Arasına Kısa Çizgi Konur Mu

Sayılar arasında kısa çizgi kullanılır mı?

UYARI: Cümlelerde sayı isimlerini tekrarlarken tire kullanmayın: On ila on beş yıl.

Sayılar arasına hangi noktalama işareti konur?

Birden fazla sayı ardışık sayı sıfatı olarak kullanılacaksa her sayıdan sonra nokta konulabilir ya da sayılar arasına virgül veya tire konularak son sayıdan sonra nokta konabilir ve aynı anlam elde edilebilir.

Rakamların arasına hangi noktalama işareti gelir?

Dört veya daha fazla rakamdan oluşan sayılar, sondan başlayarak üçlü gruplar halinde, aralarına bir nokta konularak yazılır: 4.567, 326.197, 49.750.812, 28.434.250.310.

Rakamların arasına ne konur?

Türk Dil Kurumu (TDK) noktalama kılavuzuna göre, “dört ve daha fazla rakamlı sayılar, sondan sayılarak üçlü gruplar halinde yazılır ve aralarında nokta bulunur.” Kesirler için virgül kullanılır. Ancak, İngilizce de dahil olmak üzere birçok yabancı dilde bunun tersi kural geçerlidir.

Tarihlerin arasına ne konur?

Tarih yazılırken gün, ay ve yılı belirten rakamları ayırmak için noktalar kullanılır. 21.O7.2000, 11.O8.1965, 29.10.

Kısa çizgi nerede kullanılır?

Tire (-) veya çizgi, kelimeleri birbirine bağlamak ve aynı kelimenin hecelerini ayırmak için kullanılan bir noktalama işaretidir.

Tarihlerin arasına kısa çizgi konur mu?

Tire; Bir etkinliğin başlangıç ​​ve bitiş tarihleri ​​arasında da kullanılır.

Kesirli sayıların arasına hangi noktalama işareti gelir?

Ondalık nokta, ondalık sayı sisteminde bir tam sayı ile bir sayının kesri arasındaki sınırı belirleyen semboldür. Türkiye’de ondalık nokta olarak virgül kullanılır.

Tarihlerin arasına eğik çizgi konur mu?

Bir kelimenin veya durumun iki anlamı olabileceğini belirtmek için eğik çizgi gerekir. Tarihler yazılırken, bu kavramları ayırmak için gün, ay ve yıl arasına yerleştirilir. Sıralama gün/ay/yıl olarak yapılır.

Sayılara getirilen ekleri ayırmak için kullanılan noktalama işareti nedir?

Eğer kesme işareti satırın sonundaysa, sadece kesme işareti kullanılır; ayrıca, tireler kullanılmaz. Kısaltmalara ekler eklendikten sonra kullanılır. Ekleri sayılardan ayırmak için kullanılır.

Sayıların yanına neden nokta konur?

kullanılan noktalama işaretleridir. Ömer de bugün okula gelmedi. Ahmet gelecek hafta Ankara’ya seyahat edecek. Nokta sayıların sonuna konulduğunda sayılara -inci anlam eklenir.

Sayılar nasıl yazılır nokta virgül?

Sayı biçimi: Türkçe yazıda kesirlerde ayırıcı olarak “,” (virgül), binliklerde (üç sıfır) ayırıcı olarak “.” kullanılır. (Nokta) karakterleri kullanılır. Örnek: 2.23; 12.

Rakamların arasına kısa çizgi konur mu?

– Başlangıç ​​ve bitişi belirten sayıların arasına tire konur. Örnek: Birinci Dünya Savaşı 1014 ile 1918 yılları arasında gerçekleşti. – Birbirleriyle ilişkili olan eyalet, millet, kurum, yer ve departman adlarının arasına tire konur.

13.00’da nasıl yazılır TDK?

Doğru yazım şekli 1:00 p.m.’dir, ancak bu çift sıfır zaman dilimlerindedir. Okuma, diğer zaman dilimlerinin dakika işaretlerine dayanmaktadır. Örneğin, doğru zaman 1:46 p.m. olmalı, 1:46 p.m. değil.

Uzun çizgi nerelerde kullanılır?

Konuşma satırı olarak da adlandırılan uzun satırın kendine özgü bir kullanım alanı vardır. Yazılı metinlerde satır başlarında kullanılır. Metindeki konuşmalarda konuşmacının değiştiğini belirtmek için satır başında kullanılır. Uzun satıra konuşma satırı da denir çünkü konuşmayı belirtir.

Sayılara getirilen ekler kısa çizgi ile ayrılır mı?

– Bir kesme işareti, özel isimlere eklenen çekim eklerini ayırmak için kullanılır. Örnek: Ahmet’in büyükbabası Antalya’ya seyahat etti. Sayfa 3 – Kesme işaretleri, kısaltmalara ve sayılara eklenen ekleri ayırmak için kullanılır. Örnek: Saat 5.

İkileme arasına kısa çizgi konur mu?

Örneğin: “İkilemeler arasına noktalama işareti girilmemelidir”; “Ardışık cümleler arasına virgül veya noktalı virgül konulmalıdır” vb. Kurallar açıktır. Bu nedenle Türkçenin söz dizimi kurallarına, noktalama işaretlerinin kullanılacağı yerlere ve karakter kullanımına dikkat etmek gerekir.

Kısa çizgi tarihlerin arasına konur mu?

Tire; Bir etkinliğin başlangıç ​​ve bitiş tarihleri ​​arasında da kullanılır.

Sayı üzerindeki çizgi ne anlama gelir?

Bir tam sayının üzerindeki tire, o sayının kalanını ifade eder.15 Mayıs 2016Bir tam sayının üzerindeki tire, o sayının kalanını ifade eder.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir