İçeriğe geç

Janti Nedir Ne Anlama Gelir

Janti anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre Janti “beyefendi” anlamına gelir. Sadece erkekler için kullanılır. Elbette bir kişi sadece erkek olduğu için Janti olarak adlandırılmaz. Janti çoğunlukla zarif beyefendilere hitap etmek için kullanılır.

Fransızca janti ne demek?

Janti: Fransızcada “kibar beyefendi” anlamına gelen “gentil” kelimesinden gelmektedir.

Saçlar janti ne demek?

Metal jantlar: Metal jantlar çoğunlukla siyah renkte yapılır. Üretim sırasında, sac çelik malzeme iki parçaya soğutulur ve daha sonra kaynak yapılır. Tasarımı görsel olarak daha çekici hale getirmek için, siyah metal jantlarla uyumlu olacak şekilde aynı renkte jant kapakları yapılır.

Janti hangi dilde?

janti – Nişanyan Sözlüğü. Fransızca gentile “zarif, nazik, efendi” kelimesinden alıntıdır.

Janti ne zaman çıktı?

Janti, Türk şarkıcı Murat Boz’un dördüncü stüdyo albümüdür. 8 Nisan 2016’da Doğan Music Company tarafından yayınlandı.

Janti ne demek araba?

Jant, araçların lastiklerinin içinde bulunan dairesel bölümdür.

Janti kız ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre İtalyanca janti kelimesi “gösterişli, şık, beyefendi” anlamlarına geliyor.

Elit ne demek?

Elit kelimesi çoğunlukla toplumun sosyal kesimi için kullanılır. Konuşma dilinde elit, etkili pozisyonlarda bulunan saygın kişileri ifade eder. Kelime ve terim anlamı, her bakımdan kültürlü bir veya daha fazla kişidir.

İltimas vermek ne demek?

Türkçede kayırmacılık, başkalarına özel muamele veya ayrıcalık tanıma anlamına gelir. Kelimenin anlamı: Kayırmacılık, bir kişinin başka bir kişiye özel muamele veya ayrıcalık tanıma eğilimi veya eylemi anlamına gelir. Genellikle kişisel ilişkiler, bağlılık veya ayrımcılıkla ilişkilendirilir.

Kaç çeşit jant vardır?

Üç tip jant vardır: tubeless jantlar, tubular jantlar ve hubless jantlar. Tubeless ve tubeless jantlar, hava tutma sistemlerine göre sınıflandırılan iki tip janttır. İşlevleri, içlerindeki lastiklerle doğru orantılıdır.

Jant büyüyünce ne olur?

Jant boyutu arttıkça jantın çapı ve genişliği de artar. Bu, aşağıdaki değişikliklere neden olur: Artış: yakıt tüketimi, fren mesafesi, direksiyon sertliği, lastik hasarı riski ve araç yorgunluğu. Azalış: sürüş konforu, yakıt verimliliği ve lastik yanağı.

Jant ömrü ne kadardır?

Ortalama ömrü yaklaşık 20 yıldır. Avrupa’da 20 yıldır kullananlar var. Çünkü jant değiştirmek hatırı sayılır maliyetler gerektiriyor. “Alcoa jantlı bir aracın ikinci el değeri daha yüksek,” dedi.

Jant kelimesinin anlamı ne demek?

Bunlardan biri: “Rim ne anlama geliyor?” Rim kelimesinin Türkçe karşılığı “wheel frame” olarak ifade edilebilir. Bu kelime dilimize Fransızca jante kelimesinden rim olarak girmiştir.

Jant ne demek bisiklet?

Bisikletin en önemli parçalarından biri: Jant tekerlekleri, bisikletçiyi yolda tutan en önemli mekanizmalardan biridir. Bu parça sadece lastiklerden oluşmaz; iskelet yapısı olan jantlar, en az lastikler kadar önemlidir. Bisiklet jantları söz konusu olduğunda dikkate alınması gereken birçok faktör vardır.

Şahin hangi dildedir?

Farsça şāhīn شاهین “avcı kuş” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime aynı anlama gelen Avestan saēna kelimesiyle ilişkilidir.

Janti kız ne demek?

Türk Dil Kurumu’na göre İtalyanca janti kelimesi “gösterişli, şık, beyefendi” anlamlarına geliyor.

Janti ingilizce ne demek?

“janti” kelimesinin İngilizce-Türkçe sözlükteki anlamları: 9 sonuç cool s. nice s. polite s.

Melankolik etmek ne demek?

Çok eski bir terim olan melankoli kelimesi, çok üzgün ve umutsuz anlamına gelir. İçsel “çaresizlik”, “kasvetli”, “kasvetli” anlamına da gelen melankolik terimi, dilimizde genellikle ruh hali umutsuz olan insanlar için kullanılır.

Janbey anlamı nedir?

Canbey, Canımbey, Janbey veya Candubay (Abaza: Джьанымбей [d͡ʑanəmbaj], Жанымбей [ʒanəmbaj]; Kabardeyce: Жанбей [ʒanbaj]; Osmanlıca: جمبه; Rusça: Д жендубаев, Жамбеев hanedanı) aristokrat bir Abaza ailesidir. Abazaların Aşuva kabilesinden gelirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir